Tragedie uriașă aseară la Timișoara. Patru copii au murit arși de vii

Nenorocire mare, seara trecută, miercuri 15 ianuarie,  în cartierul Elisabetin din Timişoara. Lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi, patru fraţi au murit arşi de vii, după ce casa lor a fost cuprinsă de flăcări. Cel mai mic avea doar 4 luni, iar cel mai mare 6 ani., transmite Observator.

Părinţii nu erau acasă, cei patru copii fiind lăsaţi în grija fratelui cel mare, de 14 ani. De altfel, el a fost singurul care a supravieţuit infernului.

În momentul izbucnirii incendiului, băiatul plecase la bucătărie să încălzească lapte fraţilor săi. Când s-a întors nu a mai putut nici măcar să intre în cameră. Disperat că fraţii lui au rămas captivi înăuntru, băiatul a ieşit în stradă şi a început să strige după ajutor.

“Băiatul a zis că era cu copii în casă, s-a dus la bucătărie să ia lapte pentru cel mic. Când s-a întors deja nu mai putea să intre în dormitor, fumul era deja prea gros și a trebuit să iasă afară, s-a dus direct la vecin. Copii erau singuri, mama a venit la vreo 10-15 minute după ce a ieșit băiatul afară, probabil a sunat-o. Era disperată când a ajuns, a intrat în casă, dar n-a putut să înainteze prea mult, era fum gros”, a declarat un martor.

În câteva minute, la locul tragediei venit şi mama copiilor. A intrat în casă, ea a intrat, dar nu a putut înainta.

Pompierii i-au găsit pe cei patru micuţi folosindu-se de o cameră cu termoviziune, dar şi de măşti cu oxigen.

În timp ce salvatorii au început lupta cu focul, băiatul de 14 ani şi părinţii au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital, intoxicaţi cu fum după ce au încercat să mai poată salva ceva.

“La locul intervenţiei s au deplasat de urgenta 5 autospeciale de stingere, 3 echipaje smurd, doua ambulant saj cumedic si doua cu asistent medical”, a declarat Elena Meghera, purtător de cuvânt al ISU Timiş. Alexandra avea 6 ani, Andrei – 4 ani, Antonia împlinise chiar ieri 2 ani, iar Adrian avea doar 4 luni. Doar mezinul familiei era copilul bărbatului cu care femeia trăia în prezent.

Vecinii spun că nu de puţine ori mama îi lasă singuri acasă pe copii. Oamenii susţin că au sesizat autorităţile, însă nimeni nu a luat nicio măsură.Aseară, femeia ar fi plecat după băutură, mai spun vecinii, care povestesc că cei doi adulţi erau iubitori de alcool.

După cercetările la faţa locului, pompierii au stabilit că focul a izbucnit de la sobă.O anchetă a fost deschisă în acest caz. Vezi mai jos imagini de la locul tragediei:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri