Tramvaiele nu vor mai circula în municipiul Botoşani. Vor fi înlocuite cu autobuze noi timp de 6 ani

În următorii 6 ani botoşănenii vor circula cu autobuze în loc de tramvaie. Autorităţile locale au anunţat că deja a fost semnat contractul pentru reabilitarea căii de rulare pe un tronson urmând ca în tot acest timp transportul în comun să fie realizat cu autobuze luate de Primărie, transmite Adevarul care citează reprezentanții primăriei Botoșani.

În sfârşit scapă botoşănenii de tramvaiele pericol public din municipiul Botoşani. După ce în ultimii doi ani tramvaiele au început să deraieze tot mai des, fiind implicate chiar şi în două accidente rutiere, municipalitatea a luat decizia de a le înlocui până la reabilitarea căii de rulare, extrem de uzată şi în principal responsabilă de această situaţie. În locul tramvaielor, transportul public local va fi asigurat cu autobuze. 

Tramvaie istorice înlocuite cu autobuze noi

Situaţia tramvaielor care deraiau foarte des din cauza căii de rulare şi puneau în pericol atât pe călători dar şi pe şoferi, a stârnit revolta botoşănenilor. Aceştia au iniţiat chiar şi o petiţie pentru înlocuirea acestor tramvaie vechi de 30 de ani. Municipalitatea a accesata de altfel un proiect european care prevede înlocuirea căii de rulare dar şi a vagoanelor. Propriu-zis se urmăreşte construirea unei reţele moderne de transport în comun, cu tramvaie noi şi infrastructură adaptată lor. 

Deocamdată a fost deblocat pentru finanţare un tronson al căii de rulare aferent liniei 101, pentru zona industrială, Gară şi străzile Sucevei şi Primăverii. Este un proiect finanţat prin POR şi are o valoare de  19 milioane de euro. Edilul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, anunţă că în cel mai scurt timp va fi semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii la cea dea doua linie de tramvai, 102, cea care asigură transportul din Zona Industrială către Calea Naţională, Piaţa Centrală, până la fostul cinematograf Luceafărul. Reabilitarea se va întinde pe o durată de 6 ani. În tot acest timp transportul local de persoane va fi asigurat cu autobuze. ”Luăm autobuze noi”, spune primarul Cătălin Flutur. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri