Tregedie azi noapte în Neamț. Șapte români morți și doi dispăruți după ce un microbuz s-a prăbușit de pe un pod

Şapte persoane au murit iar două sunt căutate de către scafandri după ce un microbuz a căzut în râul Bistriţa de pe podul de la Viişoaraîn în noaptea de miercuri spre joi. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, precizează Monitorul de Neamţ

În microbuz se aflau zece persoane, dintre care autorităţile au scos iniţial trei persoane decedate, una care a fost transportată la spital şi alte patru cărora le-au fost oferite manevre de resuscitare. Autorităţile au revenit ulterior şi au declarat că acestea din urmă au decedat. 

În prezent, scafandrii caută alte două persoane în râul Bistriţa. Una dintre acestea este un minor de 17 ani, potrivit Digi 24.

„Din păcate asistăm la un moment nu tocmai fericit. În urma unei sesizări la „112”, în jur de ora 00:48, s-a declanşat această operaţiune. Iniţial, inspectorul general de la ISU m-a anunţat, iar fiind vorba de numărul victimelor, am considerat oportun să declarăm Cod Roşu. În aproximativ 10 minute s-au deplasat aici foarte multe forţe: scafandri, reprezentanţi ISU, ofiţeri, subofiţeri, poliţişti şi comandantul adjunct al IPJ, avem oameni şi personal specializat de la Spital, Ambulanţă, Colegiul Psihologilor (pentru familiile victimelor). Se va proceda la identificarea victimelor. Din ce a declarat supravieţuitorul ar fi vorba de 10 persoane. Până acum s-au identificat 8. Urmează să vedem exact situaţia, informaţiile fiind uşor contradictorii”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, citată de Monitorul de Neamţ. 

UPDATE: Mașina care s-a prăbușit era o autilitară (dubă) în care fuseseră montate bănci pentru transportul muncitorilor. Din păcate în locul în care s-a prăbușit duba (canalul de fugă al râului Bistrița) apa are 7 metri adâncime, ceea ce nu a dat aproape nici o șansă victimelor. Este confirmată moartea celor 7 muncitori și dispariția altor doi, au declarat reprezentanții ISU. Singurul supraviețuitor se afla în cabina dubei, fapt ce i-a permis să se poată salva.

Pe pagina de facebook a unei televiziuni locale au apărut imagini de la locul accidentului din Neamț pe care le puteți vedea mai jos. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri