Trei persoane au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a Unitatăţii Mobile de Terapie Intensivă de la Victor Babeş.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după o pană de oxigen la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, luni seara 13 aprilie. Din primele verificări, cel mai probabil a crescut presiunea de oxigen prea mult şi s-au blocat ventilatoarele. O echipă tehnică a constatat că într-adevăr presiunea era prea mare a transmis Agerpres.

În TIR-ul ATI erau internaţi opt pacienţi, trei dintre aceştia au murit. Informaţie confirmată pentru Observator de Vlad Voiculescu. Ceilalţi cinci pacienţi sunt stabili şi au fost transferaţi la alte spitale: unul la Floreasca, 2 Bagdasar, ROL 2 (secția militară a Ana Aslan) şi unul la Victor Babeş.

Ministrul Sănătăţii s-a deplasat la spital pentru a afla care este situaţia de la faţa locului. În cauză, s-a deschis o anchetă, la faţa locului fiind trimişi criminalişti de la omorur

TIR-ul ATI a fost inaugurat sâmbătă, iar locurile au fost ocupate imediat.

O defecţiune la instalaţia de oxigen

“Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Într-un comunicat, Departamentul pentru Situaţii de urgenţă a anunţat că: “Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile”.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș
– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
– 1 pacient la Floreasca
-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri