Trei români au murit după ce mașina lor a fost lovită de tren

Un tragic accident a avut loc, luni după-amiază, 6 iulie, în satul Dumbrava, județul Bacău, unde o mașină a fost spulberată de un tren Inter-Regio, care face legătura dintre București-Nord și Suceava.

O mașină al cărei șofer nu a oprit la semnalele luminoase și acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată. În maşină se aflau 5 persoane, iar potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, trei dintre ele au murit. Celelalte două au fost transportate la spital.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău a anunțat că în urma impactului trei persoane au murit şi două au fost rănite, toate fiind din autoturism.

Potrivit anchetatorilor, trenul implicat în accident este Inter-Regio 1751, care circula pe relaţia Bucureşti Nord – Suceava.

„Nu s-au înregistrat victime din rândul călătorilor sau a personalului. Trenul nu a deraiat”, a mai anunţat ISU Bacău.

Trenul nu a deraiat, dar circulația feroviară a fost blocată timp de mai multe o

Cauza accidentului a fost faptul că șoferul mașinii, un bărbat de 65 de ani, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și nici nu a ținut cont de semnalele luminoase și acustice aflate în acțiune la momentul accidentului.

Cum s-a întâmplat accidentul

„În jurul orei 15.30, conducătorul auto de 65 de ani se deplasa de pe un drum comunal către DN2 şi la o trecere la nivel cu carea ferată, pe fondul neasigurării a fost lovit de un tren Interegio Bucureşti Suceava. Trecerea la nivel era prevăzut că cu semnale acustice şi luminoase. Atât şoferul, cât şi conductorul trenului au fost testaţi alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ”, a declarat Gabi Ciobanu, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Lipsa barierelor la multe treceri la nivel cu calea ferată din țara noastră face ca acest tip de accidente să fie unul frecvent. Destul de recent, impactul a fost atât de violent încât trenul a sărit de pe șine

La locul accidentului nu există o barieră, zona fiind semnalizată prin Crucea Sântului Andrei. Locuitorii din zonă spun că montarea unei bariere la această trecere de cale ferată ar salva multe vieți.

blank blank

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri