Trei români din Italia și-au luat amendă doar pentru a cumpăra produse de la un magazin românesc

Trei cetățeni români rezidenți în localitatea Colle Val d’Elsa, provincia Siena, au fost amendați de forțele de ordine cu 1.500 de euro după ce au încălcat restricțiile impuse de guvernul italian pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Bărbații români au fost sancționați pentru că au plecat la cumpărături în altă localitate, unde se află un magazin românesc, dar pe drum au fost opriți de un echipaj al poliției.

Potrivit SienaNews.it, cei trei români, în vârstă de 21, 25 și 32 de ani, intenționau să se deplaseze cu mașina din Colle Val d’Elsa până în localitatea Siena (circa 28 de km distanță), pentru a face cumpărăturile de Paște de la magazinul românesc din zonă. Pe drum însă, când se aflau în zona San Prospero, aceștia au fost opriți de o patrulă a Poliției de Stat care a constatat nu numai că tinerii români nu respectau distanța de minim un metru și se deplasau în altă localitate, dar nu aveau nici declarația pe propria răspundere la ei.

Cei trei bărbați au recunoscut fără nicio reținere că nu și-au procurat declarația pe propria răspundere deoarece știau foarte bine că încalcă legea. Agenții de poliție nu au stat prea mult pe gânduri și le-a aplicat celor trei români o amendă usturătoare de 1.500 de euro pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Polițiștii italieni fac apel din nou pe această cale la toate persoanele rezidente în Italia să stea acasă și să se deplaseze numai în caz de strictă necesitate, așa cum prevede legea.

În România au fost confirmate până duminică, 19 aprilie, 8.746 de persoane infectate cu virusul COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate. La terapie intensivă sunt 256 de pacienți, si sunt confirmate 434 de decese.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.113 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 125 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri