Trupul unui șofer român de TIR e căutat de miercuri noaptea în portul Anvers. Moartea lui, filmată de camerele de supraveghere

Un șofer român de TIR și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, pe una dintre danele portului Anvers, tragedia fiind filmată de camerele de supraveghere. Corpul camionagiului e însă de negăsit, scrie cotidianul belgian Het Laatste Nieuws.

Camionagiul a murit după ce a ajuns cu un camion pe doc: „Fără martori, dar imaginile camerei au înregistrat toată drama”, spun anchetatorii belgieni. Un accident dramatic a avut loc miercuri seara pe cheiul Euroterminalului Anvers din Waaslandhaven. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum un cap tractor a ajuns în apa docului.

Camionul a fost recuperat între timp atunci, dar trupul șoferului român nu a fost încă găsit. Pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere s-a putut stabili că accidentul s-a petrecut miercuri seara chiar înainte de ora 20.00. Totuși, nu a fost observat decât la ora 3 dimineața.

O echipă de securitate a observat un camion pornit și o remorcă parcate pe partea laterală a docului. Dar nu era nici urmă de șofer. Atunci au fost vizionate imaginile surprinse de camera de supraveghere. Acestea au arătat cum șoferul român a sosit cu o remorcă pe care avea două capete tractor noi. Camera l-a înregistrat pe șofer urcându-se în camionul din spate pentru a-l da jos de pe platformă, cu spatele.
Se vede apoi cum manevra a fost efectuată greșit și camionul a ajuns în apa docului. Cabina s-a scufundat aproape imediat pe fundul docului Verrebroek.

După ce agenții de securitate au văzut aceste imagini înfiorătoare, au dat imediat alarma. Scafandrii de la pompieri au reușit să localizeze rapid camionul, dar nu a fost găsit niciun cadavru. Este posibil ca bărbatul să fi reușit să iasă din cabină, dar apoi să se fi înecat în apa înghețată a docului. Căutările au fost continuate joi, cu ajutorul celulei Persoane Dispărute și al Securității Civile. A fost folosită și o barcă dotată cu sonar.

Căutarea a fost oprită la sfârșitul după-amiezii. Yves De Lariviere, directorul general al Euroterminalului Antwerp (AET): „Prima noastră preocupare acum este să găsim victima. Apoi ne vom uita dacă ar trebui să învățăm ceva din asta. Așteptăm și raportul procurorului de muncă. Camionul a fost recuperat în jurul orei 15.30. De asemenea, vor verifica acolo dacă totul a fost în ordine din punct de vedere tehnic. Se va decide apoi, în consultare cu CEPA și cu Autoritatea Portuară, dacă sunt necesare măsuri suplimentare.”

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri