Ucigașii lui Alexandru, românul aruncat de viu într-un canal din Spania, au fost condamnați

Ucigașii lui Alexandru Boghiu, românul de 22 de ani bătut și aruncat de viu într-un canal, în Spania, au fost condamnați definitiv după șase ani de la comiterea crimei.

Criminalii românului, doi spanioli pe care victima îi cunoștea, au fost condamnați la câte 16 ani de închisoare și obligați la despăgubiri de până la 106.000 de euro, sentința fiind definitivă, a transmis publicația spaniolă  laregion.es, joi 22 octombrie 2020.

Alexandru Walter Boghiu avea 22 de ani când a fost aruncat în canalul canalul Viñao, în Boborás, pe 20 decembrie 2014, și lăsat să agonizeze până și-a dat ultima suflare. Cadavrul său a fost găsit ulterior în apele lacului de acumulare Albarellos.

Alexandru îi cunoștea pe cei doi tineri spanioli, Eduardo López Fernández şi Óscar Estévez López. De fapt, în seara fatidică, tânărul român a petrecut în casa lui Eduardo, împreună cu acesta și cu Oscar Lopez. La un moment dat a izbucnit un conflict între român şi Oscar, însă scandalul a fost aplanat, scrie lavozdegalicia.es.

Câteva ore mai târziu, situația degenerat și cei trei s-au luat la bătaie. Decişi să-i dea o lecţie românului, spaniolii l-au urcat în maşină, unde au continuat să-l lovească și l-au dus la canalul Viñao, unde Oscar l-a îmbrâncit pe român în apă când încă era viu.

”Nu e pagubă, e un român mai puțin”, a fi spus atunci Oscar, când Eduardo l-a întrebat de ce a făcut așa ceva.

Iniţial, procurorii au cerut 18, respectiv 25 de ani pentru ucigaşii românului.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri