Un bărbat diagnosticat cu coronavirus, din județul Suceava, a intrat în contact cu 150 de persoane înainte de a ajunge la spital

Un bărbat din comuna Bosanci, județul Suceava, confirmat de curând cu noul coronavirus, nu a anunțat autoritățile că a revenit din Belgia, la începutul lunii martie, și și-a continuat viața socială fără să ia vreo măsură preventivă. A fost la cumpărături, a fost în vizite, la o petrecere în orașul Suceava, dar și la biserică. Abia când s-a simțit rău a chemat ambulanța, a transmis Digi 24, joi 19 ianuarie.

Miron Niculai, primarul comunei Bosanci, a povestit la Digi24 că într-adevăr, localnicul a fost confirmat cu noul coronavirus, dar nu are nicio vină pentru modul în care a procedat, întrucât la 4 martie, când a revenit în țară, nu erau impuse niciun fel de măsuri pentru cei care veneau din străinătate.

Primarul spune că s-a făcut ancheta epidemiologică și că s-au luat măsurile de prevenție. Bărbatul, care locuiește cu soția și doi copii, a intrat în contact cu aproximativ 150 de persoane, care între timp au fost notificate că trebuie să intre în autoizolare. Și familia este tot în izolare la domiciliu.

Comuna Bosanci are 8.000 de locuitori, iar în localitate există și o organizație religioasă care ține întruniri, la care a participat și bărbatul infectat cu coronavirus, dar și un funcționar al Primăriei. Tocmai de aceea, s-a făcut dezinfecție și la Primărie și au fost suspendate orice întâlniri religioase. Sunt cinci biserici în localitate și toate au fost închise, nu se mai fac slujbe, a precizat primarul Miron Niculai. A fost închis, de asemenea, și un târg auto și piețele agroalimentare.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, este internat acum la Spitalul de boli infecțioase de la Iași. Potrivit primarului, el ar fi avut și afecțiuni preexistente, dar se simte bine.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri