Un chelner i-a înapoiat 77.000 de euro unei românce din Spania

O româncă din Spania a descoperit că norocul există chiar dacă a pierdut o întreagă avere. Un algerian din Palma de Mallorca a găsit şi dus la poliţie 77.000 de euro, sumă care s-a dovedit că aparţinea unei românce în vârstă de 37 de ani,  a relatat portalul diariodemallorca.es.

Algerianul Lahouari Saidani, care este chelner la restaurantul Arabica din cartierul Pedro Garau din Palma, a găsit în urmă cu mai multe zile, sub cutia poştală din clădirea în care locuieşte, o pungă de hârtie care conţinea peste 17.000 de euro în monede şi alte câteva zeci de mii de euro în cecuri.

”Sunt musulman şi religia nu îmi permite să păstrez ce nu e al meu”, a povestit algerianul născut în Oran şi rezident în Mallorca din 2001.

El a spus că a plecat de la locul de muncă la ora 18.00 şi, când a ajuns acasă, a mers direct la cutia poştală. ”Este un obicei şi aştept de câteva zile un document de la Madrid. Jos, am văzut o pungă mare de hârtie. Am deschis-o şi am găsit cecuri şi mulţi bani de metal”.

Algerianul a asigurat că nicio clipă nu a fost tentat să păstreze punga respectivă. ”Islamul interzice să furi şi eu am primit o educaţie strictă”.

În pachet se aflau 83 de cecuri provenind de la zece entităţi financiare diferite şi mai multe documente personale ale unei femei române în vârstă de 37 de ani, haine şi cosmetice recent cumpărate.

Lahouari a mers la poliţie, unde spune că a avut de dat mai multe explicaţii. ”Când poliţiştii au văzut un arab cu o pungă plină de bani, au fost neîncrezători. Nu înţelegeau nimic”.

Agenţii au identificat-o rapid pe româncă, folosindu-se de paşaportul care se afla în pachet. Cei doi s-au întâlnit la secţia de poliţie, iar ea s-a oferit să îi dea o sumă de bani celui care a găsit bunurile sau să îi facă un cadou soţiei lui.

”A povestit că urma să îi ducă la bancă. Cum era coadă, a mers la clădire şi a lăsat punga sub căsuţele poştale. După cum spune, locuieşte acolo, deşi nu am văzut-o niciodată. Spunea că lucrează în domeniul imobiliar. S-a oferit să îmi dea bani, pentru a-mi mulţumi. Am refuzat complet, deşi a insistat să îi facă un cadou soţiei mele”, a mai spus algerianul, care a adăugat că, deşi câştigă o mie de euro pe lună şi că nu îşi permite niciun lux, acei bani nu erau ai lui.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri