Un fermier britanic a plătit 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români

Anthony Gardiner, un fermier din Marea Britanie, recunoaște că a plătit 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români. Românii au ajuns în Marea Britanie grație unui zbor charter organizat cu ajutorul companiei Titan Airways.

Conform Daily Mail, Gardiner a precizat că a recurs la acest gest din cauza numărului mic de britanici care s-au înscris pentru a ajuta la culesul de legume și fructe.

Mai mult de 32.000 de britanici s-au înscris pentru a participa la culesul de legume și fructe, dar numai 4.000 au ajuns să dea interviu pentru a fi angajați. Motivele invocate pentru care britanicii au refuzat să se înscrie au fost durata scurtă a contractului sau zona îndepărtată în care se află terenurile unde ar fi urmat să se lucreze.

Atunci, afaceristul britanic și-a dat seama că are nevoie de muncitorii români cu experiență și a cheltuit în jur de 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români.

Românii au ajuns cu avionul pe aeroportul din Stansted, iar de acolo au fost preluați de mai multe autocare.

Muncitorii români sunt considerați de o importanță vitală mai ales că experiența lor îi poate ajuta pe tinerii britanici angajați de curând să acționeze eficient.

Gardiner a precizat că se așteaptă ca ferma pe care o conduce să ajungă să se bazeze în proporție de 60% pe muncitori sezonieri britanici, dar a precizat că are mare nevoie de muncitori din alte state “pentru că nu te poți baza în afacerea ta numai pe debutanți. Ai mare nevoie de muncitori cu experiența și care știu cu exactitate ce să facă pe teren“.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri