Un hoț român despre Italia: „Fur din Italia pentru că e mult mai sigur“

Presa italiană a publicat un interviu cu un român pe nume Nicolae, în vârstă de 58 de ani, care trăiește în Italia și care se pare că a recunoscut că fură din locuințe pentru a-și întreține familia.

„Fur în Italia pentru că e mult mai sigur“, este titlul unui articol publicat luni, 8 mai, pe it.blastingnews.com

În articol se folosește doar prenumele de Nicolae, nu i se dă şi numele de familie şi nici oraşul de baştină. Interviul cu Nicolae ar putea alimenta scepticismul italienilor legat de sistemul de justiţie, despre care mai spun că uneori pare să-i protejeze pe cei corupţi şi necinstiţi.

Despre Nicolae italienii scriu că locuieşte de ani buni în Italia şi nu de puţine ori a fost încătuşat pentru furturi din apartamente. Însă, imigrantul nu petrece mult timp după gratii şi la scurt timp după eliberare se reapuca de hoţii.

„Nicolae fură ca să trăiască şi să aibă grijă de familia sa“, notează autorul articolului. Însă, ceea ce e paradoxal, continuă acesta, e că românul are şi o îndeletnicire – ştie să lucreze cu lemnul, e tâmplar/dulgher, iar meseria, pe care o şi practică ziua, îi uşurează cealaltă „ocupaţie“ deoarece îi permite să intre în casele oamenilor, să observe ce obiecte de valoare sunt, ce obiceiuri au cei care trăiesc acolo, dacă au menajere care fac curat, dacă sunt şi animale de companie sau bătrâni.

„Fur din Italia pentru că e mult mai sigur“, mărturiseşte hoţul, care potrivit  it.blastingnews.com, „exploatează meseria de tâmplar ca să comită hoţii“. El a povestit că, de regulă, oamenii – dacă sunt în apartament în timpul furtului sau vin pe nepusă masă – sunt şocaţi şi nu reacţionează oferind astfel timp preţios hoţului să-şi ia tălpăşiţa.

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri