Un land din Germania interzice camioanelor să efectueze depășiri pe autostradă. Obiectivul, un trafic sigur

 

Autorităţile din landul Hessen (Germania) vor să facă traficul rutier mai sigur şi să prevină ambuteiajele, astfel că au introdus restricţii de depăşire pentru vehiculele comerciale de peste 3,5 tone pe 570 de km din cei 1.000 de km de autostradă din regiune, informează  publicația Tranzit.

Hessen îşi extinde interdicţiile la mai mulţi km de autostradă. Noile regulamente se aplică în zonele unde a fost înregistrat un număr crescut de accidente rutiere, potrivit declaraţiilor ministrului Transporturilor, Tarek Al-Wazir, de marţi, 7 octombrie.

„Ambuteiajele duc la stres inutil și chiar la accidente. Obiectivul nostru este un trafic auto fluent și sigur”, a explicat ministrul. Până în prezent, 480 de kilometri de autostrăzi din Hessen erau incluşi în restricţii de depăşire pentru camioane, dintre care interdicţiile pe 280 de kilometri erau dependente de trafic.

Potrivit ministrului Transporturilor, noile secțiuni se află pe autostrăzile A4 (Kirchheimer Dreieck până la Bad Hersfeld), A5 (Hattenbacher Dreieck până la Reiskirchener Dreieck), precum și pe autostrăzile A45, A60, A66, A67 și A661. În viitorul apropiat, după încheierea lucrărilor de construcție curente, mai multe secţiuni de pe autostrăzile A7, A45 și A480, cu o lungime totală de 40 de kilometri, vor fi incluse în aceste restricţii.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri