Un român angajat la un abator din Germania, testat de două ori negativ la coronavirus, a murit

Ministerul Afacerilor Externe – MAE a anunţat vineri, 22 mai, că a murit un român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Birkenfeld, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus, transmite Agerpres.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanţii companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetăţean român care îşi desfăşura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19”, a informat MAE, printr-un comunicat de presă.

MAE a adăugat că, potrivit informaţiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecţia cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul verificărilor efectuate întregului personal, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Familia a fost înştiinţată cu privire la deces, iar angajatorul se va ocupa de formalităţile de repatriere a trupului neînsufleţit, suportând cheltuielile aferente, a precizat sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.

Poliția germană a arestat sâmbătă, 23 mai, aproximativ 60 de protestatari care au luat parte la mai multe manifestații desfășurate la Berlin împotriva restricțiilor instituite pentru combaterea epidemiei de COVID-19, potrivit ziarului Tagesspiegel, citat de Reuters.

În timpul protestului de la Hamburg, poliția a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții. Protestul anti-izolare a primit undă verde de la autorități după ce organizatorii au convenit să limiteze numărul de participanți la 750, în loc de 3.500-4.000, așa cum au solicitat inițial.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,098FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri