Un român arestat sub acuzația că introducea droguri în Marea Britanie cu ajutorul șoferilor de tir

Marius Negrea, un interlop din Bistrița a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind propus pentru arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta pusese pe picioare o adevărată afacere cu droguri de mare risc. Negrea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în luna decembrie 2016, inculpatul Negrea Marius Viorel a constituit împreună cu inculpaţii Z. F. şi S. C. G. (cercetat de autorităţile germane), la iniţiativa sa, un grup infracţional organizat, ce a acţionat de pe teritoriul României, dar şi din străinătate, în cadrul căruia fiecare trebuia să desfăşoare activităţi specifice pentru preluarea drogurilor, realizarea transporturilor de droguri de risc şi de mare risc până la destinatar, precum şi predarea lor la destinaţie, pentru a obţine importante sume de bani, cu scopul de a trafica droguri de risc (Ketamină şi canabis)  şi de mare risc (cocaină)”, se arată în comunicatul remis de DIICOT și citat de Adevărul.  

Marius Negrea era chiar liderul acestei grupări. Acesta practic alimenta Marea Britanie cu droguri provenite din America de Sud. Făcea acest lucru cu ajutorul şoferilor de TIR români, care băteau zilnic ţările europene. Ruta folosită cel mai des era Olanda – Marea Britanie. 

Captura englezilor : 36 de kilograme de cocaină 

Marius Negrea a coordonat preluarea din Olanda/Belgia de la furnizorii drogurilor a 36 de kilograme de cocaină şi a asigurat transportul acestei cantităţi importante de droguri în Marea Britanie. Drogurile au fost descoperite pe traseu, în localitatea Golborne, de autorităţile din Marea Britanie. 

„Cu ocazia percheziţionării autotrenului condus de către cei doi şoferi din Olanda/Belgia până în Marea Britanie, autorităţile britanice au mai găsit 18 kilograme cocaină. Inculpatul Negrea Marius Viorel l-a sprijinit pe cetăţeanul român arestat de către autorităţile britanice, prin angajarea unui avocat precum şi cu sume de bani pentru familia sa, pentru a-l vizita la locul de detenţie. (…)De asemenea, inculpatul Negrea Marius Viorel a coordonat preluarea din Belgia de la furnizorii drogurilor, prin reprezentanţii acestora, a cantităţii de aproximativ 54 kilograme ketamină şi transportul către destinatarii din Marea Britanie”, mai explică procurorii DIICOT. 
Sumele pe care conducătorii de TIR le primeau pentru riscul pe care şi-l asumau erau importante. Şi „recrutarea” şoferilor era destul de bine plătită, unul dintre membri grupului primind peste 9.500 de euro pentru că a recrutat doi români.

„Cercetările au fost iniţiate în luna februarie 2016, iar pentru documentarea activităţii infracţionale a fost demarată o cooperare internaţională, prin intermediul Eurojust şi Europol, cu Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia şi Olanda. Astfel, în aceeaşi cauză, pentru documentarea activităţii infracţionale, s-a acţionat simultan în Germania, în Marea Britanie şi în Olanda. Acţiunea desfăşurată în Germania s-a finalizat cu reţinerea a doi cetăţeni români şi a unui cetăţean german, care i-au sprijinit în confecţionarea de locuri destinate disimulării drogurilor în autoturisme. În Marea Britanie a fost reţinut un cetăţean străin cu statut de refugiat care a  asigurat distribuţia drogurilor în această ţară.

Autorităţile din Belgia au emis un mandat european de arestare pe numele unui cetăţean român. În Olanda a fost efectuată o percheziţie solicitată de către autorităţile române, în baza unei comisii rogatorii, pe numele unei persoane fiind emis un mandat european de arestare. Tot în acest caz, în cursul lunii mai 2017, autorităţile din Spania au arestat 17 persoane implicate în traficul de droguri de risc (canabis) şi contrabandă cu ţigări, membri ai aceleiaşi grupări”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Captura totală este impresionantă: 200 de kilograme de canabis, 50 de kilograme de ketamină şi 55 de kilograme de cocaină, de către autorităţile din Spania, Franţa şi Marea Britanie. 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri