Home Noutăți Un român de 27 de ani a recunoscut implicarea în traficarea celor...

Un român de 27 de ani a recunoscut implicarea în traficarea celor 39 de vietnamezi, găsiți morți într-un camion frigorific în Marea Britanie

Un român în vârstă de 27 de ani a recunoscut că a făcut parte din rețeaua care i-a adus în Marea Britanie  pe cei 39 de imigranți vietnamezi morți într-un camion frigorific, în luna octombrie 2019.

Alexandru Hanga a acceptat în fața curții penale de la Old Bailey mai multe infracțiuni de participare la imigrația ilegală, iar acum își așteaptă sentința.Un alt traficant, Gazmir Nuzi, în vârstă de 43 de ani, a admis, de asemenea, facilitarea imigrației ilegale.

Nuzi s-a declarat vinovat de conspirație pentru facilitarea încălcări legii imigrației din Marea Britanie, de către o persoană din afara UE.Cadavrele a opt femei și 31 de bărbați au fost descoperite în spatele unui camion, pe o proprietate industrială din Essex, pe 23 octombrie 2019.

Victimele au fost identificate ca provenind din diferite provincii din Vietnam, cele mai tinere fiind doi băieți de 15 ani.Cadavrele au fost descoperite la scurt timp după ce remorca a fost lăsată la o proprietate industrială din Grays, Essex.

Descoperirea a fost făcută la scurt timp după sosirea containerului în Purfleet, după ce călătorise 173 de mile din Zeebrugge, Belgia.

În luna aprilie a acestui an, șoferul camionului, Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, s-a declarat vinovat pentru 39 de acuzații de omor.Un alt român, Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, neagă infracțiunile de omor și se confruntă cu un proces, preconizat să dureze până la opt săptămâni, care va începe la 15 octombrie, la Old Bailey.

Nica, din Mimosa Close, Langdon Hills, Basildon, Essex, neagă 39 de acuzații de omor și una de conspirație pentru susținerea imigrației ilegale, scrie Daily Mail.

Un al treilea român, Valentin Calotă, în vârstă de 37 de ani, din Cossington Road, Birmingham, urmează să se pronunțe privind acuzația de conspirație la aducerea unor cetățenii non-UE în Marea Britanie, contrar legislației privind imigrația, între 1 mai 2018 și 24 octombrie 2019.

Hanga a fost arestat preventiv și va fi condamnat după procesul ce va avea loc în această toamnă.

Pe lângă ancheta din Marea Britanie, poliția din Vietnam a arestat opt ​​persoane.

Exit mobile version