Un român de 41 de ani din Italia, întors de sărbători în România, ucis în bătaie de un șofer supărat

Originar din comuna Grădinile, județul Olt, Popescu Grigore, un roman de 41 de ani, s-a întors în România împreună cu familia pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi. Dar ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă și plină de bucurii pentru familia de români rezidentă de mulți ani în Italia, s-a transformat într-o tragedie după ce în seara zilei de 21 decembrie Grig Popescu a fost bătut cu cruzime de un șofer.

Potrivit celor relatate de autoritățile locale, agresiunea a avut loc pe strada Doljului din Craiova pe care, aflat sub influența alcoolului, Grigore s-a hotărât să o traverseze printre mașini. Unui șofer originar din Craiova, în vârstă de 31 de ani, nu i-a fost pe plac gestul românului din Italia și a coborât din mașină, apoi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii în zona feței. Imediat după agresiune, șoferul a părăsit zona, lăsând pietonul inconștient în mijlocul străzii.

Victima a fost transportată la spital și a intrat în comă, în timp ce șoferul agresiv a fost identificat ulterior de polițiști și reținut pentru 24 de ore cu acuzația de vătămare corporală. La 7 zile după acest incident însă, Grigore Popescu a murit pe patul de spital, în ciuda rugăciunilor pentru o minune din partea familiei și a tuturor prietenilor din Sardinia care aflaseră despre agresiunea care a avut loc asupra românului nostru.

În urma sa, bărbatul de 41 de ani lasă o soție îndurerată și o fetiță de numai 6 anișori care nu va putea niciodată să-și cunoască tatăl în întregime, precum și o mulțime de prieteni și colegi români și italieni din Sardinia care îl regretă.

„Întreaga Sardinie nu te va uita niciodată”, este mesajul transmis de Barbara Farigu pe pagina Facebook a bărbatului român alături de o poză cu articolul dedicat lui Grigore Popescu într-un ziar local.

„Nu avem cuvinte pentru a exprima ceea ce simțim în acest moment… Astăzi jucăm pentru cupa Italiei… am decis să o facem pentru tine. Călătorie plăcută, mereu unul de-ai noștri, Popescu Grig.”

Emoționantele cuvinte de mai sus aparțin clubului italian de fotbal în sală „A.S.D. Arzachena 2015” din localitatea cu același nume, Arzachena, provincia Sassari (Sardinia).

Conaționalul nostru locuia în localitatea Palau din aceeași provincie, alături de soția și fiica lui, în vârstă de numai 6 anișori. Vorbim la timpul trecut deoarece, așa cum probabil v-ați dat seama deja, Grigore Popescu nu mai este printre noi, el părăsind această lume în cursul zilei de ieri, 28 decembrie 2019, după 7 zile de chin pe patul de spital.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri