Un român din Italia întors în concediu în România a devenit eroul unui întreg sat. A omorât zeci de mistreți

Un accident mai puţin obişnuit a avut loc joi seara, pe raza localităţii Ciuperceni, din judeţul Gorj. Şoferul unui autoturism Dacia Sandero a intrat într-o turmă de porci mistreţi care se aflau pe Drumul Naţional 67, rezultând 33 de animale moarte a relatat astăzi ziarul Adevărul. 

Şoferul, în vârstă de 30 de ani, se întoarcea din Italia şi mai avea doar câţiva kilometri până acasă. Acesta spune că s-a trezi în faţa maşinii cu animalele şi nu a mai putut să le evite. Conducătorul auto este mulţumit că a scăpat nevătămat din acest accident, cu toate că maşina a suferit serioase avarii:

„Unul a intrat sub roţi şi m-a aruncat în ceilalţi. Nu i-am văzut, fiind şi întuneric. M-am speriat. Nu ştiam ce sunt. Am crezut că sunt ciobani şi am chemat poliţia şi ambulanţa“.   

Localnicii sunt bucuroşi de moartea mistreților

Vânătorii spun că numărul animalelor ucise este impresionant: „Nici la o partidă de vânătoare de succes nu se împuşcă atâţia. Îl facem direct vânător. Nu mai are nevoie să dea vreun examen“, a spus unul dintre vânători. Aceştia urmăreau de mai mult timp porcii mistreţi, la sesizarea localnicilor, care s-au plâns de faptul că recoltele le-au fost distruse: „Ne-au nenorocit. Dintr-o tarla de şase hectare au scăpat doar câteva terenuri care nu au fost afectat. Muncim tot anul şi apoi ne alegem cu cocenii, pentru că porumbul este mâncat de mistreţi“. 

Carnea va fi analizată şi va fi valorioficată sau incinerată. Rezultatul accidentul a fost filmat, iar filmuleţul a fost postat online de jurnaliştii site-ului Pandurul.ro.

„Efectivele de mistreţi s-au înmulţit semnificativ. Este o zonă cu probleme. O să punem indicatoare cu atenţie animale. Este păcat, pentru că unii sunt pui fătaţi acum 2-3 săptămâni“, a spus Florin Nuţă, preşedintele Asociaţiei de vânători, 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri