Un român s-a spânzurat în Germania pentru că nu i s-a permis să vină acasă de Paști

Dumitru Crețan nu a mai suportat dorul de casă și de cei dragi și și-a pus capăt zilelor in Germania. Românul în vârstă de 44 de ani, din satul Laura, comuna Vicovu de Sus, a decis să-și ia zilele la o fermă din Germania, unde muncea de mai mulți ani, transmite publicația Obiectiv de Suceava.

Bărbatul și-a dorit mult să vină acasă de sărbători, pentru a fi împreună cu familia, dar patronii nemți nu i-au permis să părăsească locul de muncă deoarece înlocuitorul său nu a mai ajuns în Germania.

”Munceau doi, câte șase luni, iar acum era rândul lui Dumitru să vină acasă. Nu l-au lăsat pe băiatul celălalt să plece, să-l înlocuiască. Dacă era la sparanghel, îl lăsau. Şi nemțoaica nu l-a mai lăsat să vină acasă, că nu avea om în loc. Era om gospodar. Avea casa terminată. Chiar înainte de Paști a trimis bani acasă, la mama lui, și i-a cumpărat perdele. Abia aștepta să vină acasă, să facă Paștele în casa lui. Se trage din familie de oameni gospodari, părinții lui erau prezenți în fiecare duminică la slujbă, la Biserică. Nu-mi explic ce a fost în capul lui să recurgă la un asemenea gest. Multe tragedii se mai întâmplă! Acum nemțoaica probabil se simte vinovată că nu l-a lăsat să plece și s-a oferit să plătească ea toate cheltuielile de repatriere”, a declarat Gheorghe Schipor, primarul orașului Vicovu de Sus, pentru publicația  obiectivdesuceava.ro.

Acasă, la Vicovu de Sus, îl așteaptă familia pentru a-l conduce pe ultimul drum, adică părinții, fratele și cele două surori. Dumitru nu a fost căsătorit și nu a avut copii, fapt care, probabil, susțin cunoscuții, l-a amărât și poate i-a dezvoltat o stare depresivă cu care se confrunta în ultima perioadă. Sicriul cu trupul neînsuflețit va ajunge la Vicov în cursul zilei de vineri, tot atunci urmând să aibă loc și înmormântarea.

Menționăm că Dumitru Crețan va fi repatriat împreună cu Nicolae Bahan, din Solca, cel care a decedat în Germania după ce a fost infectat cu Covid 19. (Cristina RUŞTI)

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri