Un șofer de TIR, primul român suspect că e infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, arestat în Franța

Noul pericol din pandemie riscă să scape de sub control. Un român este suspectat că are tulpina britanică, una extrem de contagioasă. Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a stârnit îngrijorare imediat după descoperirea ei și primul român suspectat că o are se află într-un centru de detenție din Dunquerque, în Franța, scrie site-ul canalului public de televiziune France 3.

Pe 21 decembrie, autorităţile din Franţa au arestat doi români, şoferi de TIR. Aceştia sunt acuzaţi de trafic de migranţi.Cei doi deținuți de origine română, amândoi șoferi de TIR, au avut rezultate pozitive pentru COVID-19 la testele de săptămâna trecută. Ei au fost arestați pentru trafic ilegal de migranți, scrie Delta FM.

În conformitate cu protocolul de sănătate, un al doilea test a fost efectuat o săptămână mai târziu, miercuri, 30 decembrie. De data aceasta, unul dintre cei doi, care venise din Anglia, a devenit suspect că ar purta tulpina posibil mai contagioasă.

„În timpul testului, markerii au fost foarte ridicați. Această anomalie a dus la suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, confirmă Direcția Interregională a Serviciilor Penitenciare (Disp) din Lille. Rezultatul care să confirme noua tulpină de coronavirus vine pe 3 ianuarie.

Deocamdată, nimic nu a fost confirmat încă, iar detectarea acestei tulpini britanice de COVID-19 rămâne de dovedit. „Așteptăm analize suplimentare și complementare de la Centrul Național de Referință pentru Virusuri”, se mai arată în comunicatul citat, care menționează că rezultatele vor veni pe 3 ianuarie.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri