Un șofer de TIR român a ajuns erou în Spania!

Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe regiuni din Spania, zilele trecute, sudul Andaluziei fiind regiunea cea mai afectată de inundații. În acest context, un șofer român de TIR i-a salvat viața unui șofer spaniol, a cărui autovehicul a fost luat de ape.

”Un episod dramatic a avut loc pe drumul A-92, lângă Osuna, aflat în regiunea Andaluzia, după ce un șofer spaniol a fost luat de ape cu tot cu mașina pe care o conducea. Norocul lui poartă numele unui român, Mihai Ioan Baciu, al cărui gest a impresionat opinia publică din Spania.

Potrivit lui Ignacio López, șeful bărbatului surprins de viitură, angajatul său se afla la volanul unei autoutilitare și era pe punctul de a intra pe autostradă când a fost surprins de forța apei. 

Dubița a fost aruncată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă, nivelul apei a crescut din ce în ce mai mult, iar spaniolul nu a mai putut ieși din mașină.

Acela a fost momentul în care Mihai, fără să ezite vreo clipă, și-a abandonat TIR-ul albastru și a fugit spre dubița înghițită de ape.

În drum, românul și-a lăsat telefonul mobil și portofelul pe bordul unui autobuz din apropiere.”, relatează observatornews.ro.

“Când m-am apropiat de dubiță, am observat că șoferul era prea calm și asta m-a speriat foarte tare. M-am temut că a făcut infarct”, a povestit românul, citat de publicația spaniolă El Pespunte.

Mihai Ioan Baciu a intervenit contra cronometru, pentru că ambii riscau ca torentele să răstoarne mașina, ceea ce s-ar fi transformat într-o adevărată tragedie.

Gestul românului a impresionat opinia publică din Spania, anunță siteurile de știri.Șoferul român este de loc de lângă Turda, mai precis din satul Cornești, comuna Mihai Viteazu.

Vezi mai jos video cu puhoaiele de pe autostradă:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri