Un sofer român de TIR condmnat la 2 ani de închisoare în Franța și nterdicție pe viață

Un şofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a primit interdicţie pe viaţă în Franţa, dar şi doi ani de închisoare, după ce a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce transporta imigranţi în remorcă a transmis publicația  ouest-france.fr

În apărarea sa, românul a declarat în faţa poliţiştilor, a procurorilor şi a judecătorului care l-a condamnat, în numai 48 de ore, că de vină este patronul său care l-a obligat să ducă maşina în Franţa.

Totul s-a întâmplat miercuri, 15 mai 2019, în jurul orei 11.00, în portul Ouistreham din Franţa, acolo unde românul aştepta feribotul pentru a ajunge în Marea Britanie.

Pentru că era agitat, autorităţile au decis să efectueze un control amănunţit asupra TIR-ului, ocazie cu care au descoperit nouă imigranţi care erau transportaţi în condiţii inumane.

Cele nouă persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, erau înghesuiţi într-un spaţiu extrem de îngust şi respirau printr-o gaură făcută într-o cutie, mai notează ouest-france.fr.

Pus în faţa faptului împlinit, şoferul român a fost anchetat, judecat şi condamnat în numai 48 de ore, la o instanţă din Caen.

Şoferul român de TIR s-a apărat şi a declarat că ştia despre imigranţii din camion, însă a dat vina pe patronul său care l-ar fi obligat să ducă maşina în Marea Britanie.

De cealaltă parte, procurorii au anunţat că românul făcea parte dintr-o grupare care se ocupa de traficul cu migranţi, oamenii plătind între 3.000 şi 10.000 de euro pentru a ajunge în Anglia.

Românul de 32 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în plus, a primit o interdicţie pe viaţă pe teritoriul Franţei.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri