Un șofer român de TIR riscă o amendă uriașă în Italia. 50.000 de euro pentru o dronă

Un şofer de TIR de naționalitate română riscă o amendă de minim 50.000 de euro, după ce a fost prins făcând fotografii cu drona pe o autostradă din Italia. Românul oprise într-un spaţiu de urgenţă pentru timpul regulamentare de odihnă de 9 ore.

Potrivit portalului etrurianews.it, românul s-a dat jos din cabină și început să facă poze orașului Tarquinia cu drona, care era echipată și cu o cameră foto. Carabinierii veniți la fața locului i-au confiscat aparatul și au făcut plângere administrativă.

Agenţii au constatat că românul nu avea permis pentru aparatul de zbor şi nici vestă de semnalizare specială pentru cei care folosesc acest tip de “jucării”.

Poliţiştii i-au făcut dosar penal şoferului român, i-au confiscat drona, care valorează 2.500 de euro, au şters toate fotografiile din memoria acesteia şi l-au informat că un judecător va stabili dacă va primi o amendă administrativă.

O amendă care, scrie ilmessaggero.it, conform legislaţiei italiene privind utilizarea dronelor, considerate aparate de zbor, e între 50.000 şi 100.000 de euro.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri