Un șofer român de TIR s-a trezit cu un sfert de tonă de cocaină în camion, la granița Marii Britanii

Un sfert de tonă de cocaină în valoare de 20 de milioane de lire sterline a fost confiscată de autoritățile britanice. Marfa trebuia să ajungă în zona orașului Kent, de unde urma să fie redistribuită, a transmis pe 1 mai, publicația britanică Daily Mail.

Ofițerii Poliției de Frontieră de la terminalul tunelului de sub Canalul Mânecii au descoperit peste 260 de kilograme de droguri într-un camion condus de un român, care se îndrepta spre Marea Britanie. În interiorul remorcii, polițiștii au descoperit mai multe cutii din lemn în care se aflau piese uzate de mașini, ceea ce le-a trezit o suspiciune. La un control amănunțit, polițiștii au descoperit că în cutiile de lemn se aflau droguri de mare risc, cocaină.

Șoferul român de TIR a fost reținut pentru 24 de ore, dar ulterior a fost eliberat deoarece s-a stabilit că nu are niciun amestec. El va fi audiat de polițiștii de la Crimă Organizată.

Ministrul Departamentului pentru Imigrări, Chris Philip, a declarat că această captură este una record, care nu va ajunge pe străzile din Regatul Unit. ”Această captură în valoare de milioane de lire sterline nu va ajunge pe străzile noastre, iar asta este un lucru bun. Drogurile sunt monedă pentru bandele organizate și sunt sunt legate de criminalitate, violență și exploatare, motiv pentru care vom face tot ce putem pentru a opri traficanții de droguri și a-i aduce în fața justiție”, a spus ministrul.

Șeful Poliției de Frontieră de la Dover, Martin Grace, susține că bandele de crimă organizată lucrează și în vremea de pandemie: „Știm că aceste bande organizate la nivel internațional rămân active, în ciuda restricțiilor de circulație. Ca urmare a colaborării comune am reușit să oprim acest trafic de droguri”

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri