Urmează controale pentru șoferii de TIR din toată Europa, în perioada 13-19 mai

Şoferii de TIR şi de autocare din toată Europa vor trece prin controale la sânge, în săptămâna 13 – 19 mai 2019, în toate ţările din Uniunea Europeană.

Totul după ce Rețeaua Europeană a Poliţiei Rutiere (TISPOL) a anunțat o nouă serie de verificări intensive ale camioanelor și autocarelor în cadrul operațiunii internaționale Truck & Bus.

Astfel, agenți ai poliţiei rutiere din 27 de țări europene membre ale rețelei TISPOL vor efectua acțiuni de control care vor viza printre altele și respectarea orelor de repaus, dar și starea tehnică a autovehiculelor.

Agenții de control vor verifica și dacă sunt respectate principiile privind asigurarea corectă a încărcăturii și, de asemenea, dacă șoferii respectă toate normele de siguranță.

TISPOL atrage atenția că se vor acorda sancțiuni pentru orice abatere, oricât de mică – de la neutilizarea centurii de siguranță sau folosirea telefonului mobil la volan și până la abateri mai grave care vizează nerespectarea timpilor de condus și odihnă.

Intervalul exact de derulare a acțiunii este 13 mai, 2019 ora 01:00 – 19 mai, 2019 ora 01:00; controalele vor avea loc în următoarele ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Franța, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, Estonia și Italia.

Şoferii români de TIR care lucrează în străinătate, dar şi dispecerii firmelor de transport, au anunţat deja, pe reţelele sociale, controalele de amploare şi au făcut recomandări pentru evitarea unor amenzi uriaşe:

– utilizarea telefonului;

– distanţa de siguranţă;

– asigurarea mărfii;

– documente de transport;

– starea tehnică.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri