Home Români de pretutindeni Veste excelentă pentru românii deja stabiliți în Marea Britanie, dată de Theresa...

Veste excelentă pentru românii deja stabiliți în Marea Britanie, dată de Theresa May

Marea Britanie nu va obliga niciun cetățean al UE să părăsească teritoriul său după data efectivă a Brexit-ului, a dat asigurări joi Theresa May, în cursul summitului european de la Bruxelles, potrivit unei surse guvernamentale britanice, a anunțat  AFP citată de Agerpres.

În același timp, premierul britanic i-a avertizat pe cei 27 de omologi ai săi că va respinge orice competență a Curții de Justiție a UE (CJUE) pentru a tranșa litigiile referitoare la drepturile cetățenilor Uniunii după Brexit. Numai “foarte respectabilele noastre tribunale” vor putea rezolva aceste diferende, a precizat sursa.

Tot astăzi Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat, la recepția de Ziua Reginei, că, în contextul Brexit, Marea Britanie rămâne un “prieten și partener pentru România”, ministrul demisionar de Externe, Teodor Meleșcanu, vorbind despre solidaritatea dintre cele două state, în domeniul Apărării.

În discursul său oficial, Paul Brummell a vorbit despre începerea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

“Acest lucru nu înseamnă că ieșim și din Europa. Suntem un partener și un prieten pentru România. Vom dezvolta această prietene și acest parteneriat. 2017 este cel mai intens an din ultima perioadă în ceea ce privește parteneriatul militar între Marea Britanie și România pe pământ, pe apă și, cum ați văzut, în aer”, a precizat ambasadorul.

Exit mobile version