Video: Dezastru în ultimele zile în Germania: Bilanţul creşte la 133 de morţi în urma inundațiilor

Cel puţin 160 de oameni au murit în inundaţiile care au acoperit porţiuni întregi din Europa de Vest. Cel mai mare bilanţ este în Germania, 133 de morţi iar numărul ar putea creşte, spun autorităţile. Din mijlocul dezastrului, oamenii dau dovadă de solidaritate şi sar in ajutorul celor care şi-au pierdut totul…în câteva zile, transmite Agerpres.

Ca după trecerea unui uragan. Aşa arată acum landurile Renania de Nord Westfalia şi Reanania Paltinat, după cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani. Case din care nu a mai rămas decât un teren viran şi despre ai căror proprietari nu ne mai ştie dacă sunt în viaţă, altele care poartă încă urmele celor care locuiau până mai ieri aici şi care au pierit luaţi de ape.Localnic: Sunt atât de mulţi oameni morţi. Nu te aştepţi ca oamenii să moară în inundaţii aici, în Germania. Te aştepţi la asta în ţările sărace, dar nu aici.

Cartiere întregi sunt acum mormane de moloz şi fiare sau sunt îngropate cu totul după ce pământul a luat-o la vale.

Frank-Walter Steinmeier: Apa se retrage şi abia în zilele urmatoare va deveni vizibilă amploarea distrugerilor.

Armin Laschet, guvernator Renania de Nord-Westfalia: Vă puteţi imagina că dacă un apartament este distrus şi nu a mai rămas nimic, nu mai sunt nici bani, nici carduri, nimic.

În toiul nopţii trecute, natura s-a dezlănţuit din nou. 700 de oameni au fost evacuaţi din oraşul Ophoven, de la graniţa cu Olanda, după ce un baraj a cedat. Cei care au rămas au făcut un zid din saci de nisip, în jurul caselor.

Marian Mihăiţă, român stabilit in Renania de Nord-Westfalia: Începând de la următoarea localitate, începe încet, încet dezastrul. Au început să fie solidari oamenii între ei. Fermierii au început să se adune, să se mobilizeze cu tractorul, cu remorca. În zonele afectate, merg toţi în şir indian şi merg să ajute.

Aseară, un centru din Nuremberg s-a transformat într-un furnicar. Sute de voluntari fac pachete cu haine, alimente si produse de igienă şi le trimit apoi în zonele afectate.

Marian Mihăiţă, român stabilit in Renania de Nord-Westfalia: Ei sunt foarte fixişti, curăţenie, totul la dungă. Acum ce a rămas pe unde s-au retras apele, ce a rămas în urmă e apocaliptic.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri