Video: “Dreptate pentru Gabriel” – au strigat prietenii adolescentului de 16 ani ucis în bătaie pentru că iubea o fată

Aproape toată suflarea localității  Ploscuţeni, în frunte cu primarul, a fost prezentă la înmormântarea lui Gabriel Mare, ucis în urma unei altercaţii şi abandonat în şanţ. A fost o zi de marţi tristă şi apăsătoare pentru familia băiatului de 16 ani ucis în bătaie la Ploscuţeni, dar şi pentru toată suflarea din această comunitate. Aceştia l-au petrecut pe ultimul drum pe Gabriel Mare, un adolescent despre care aveau numai cuvinte de laudă.

Cortegiul funerar a plecat de la locuinţa băiatului, iar zeci de copii cu coroane de flori au străbătut comuna până la biserica catolică din Ploscuţeni, unde a fost oficiată slujba de înmormântare. Îndureraţi de pierderea prietenului lor, mulţi dintre copii au izbucnit în plâns atunci când preotul a vorbit asistenţei despre acest copil nevinovat victimă a unui gest necugetat comis de un tânăr care semăna teroare în sat.

De altfel, aproximativ 50 de persoane, copii şi tineri din comuna Ploscuţeni,  au ales încă de luni seara un mod al lor de a-şi exprima durerea dar şi revolta faţă de moartea violentă a lui Gabriel Mare.

Ei au scris pancarte cu mesajul “Dreptate pentru Gabriel”, “Poliţia să ne apere copiii”, “Vrem oameni, nu bestii”, “Ignoranţa ucide”, “Vrem autorităţi competente”.

Tinerii spun că nu se simt în siguranţă pe drumurile şi în spaţiile publice din comună iar uciderea lui Gabriel Mare, la doar 16 ani, a umplut paharul nemulţumirilor dar şi al spaimei în care trăiesc localnicii.

”Sperăm ca strigătele noastre să nu fi fost în zadar … Am dori ca dorinţa noastră să ajungă departe şi cineva să ne facă dreptate. Dorim să nu ne mai uităm noaptea când mergem pe stradă în urmă de 100 de ori din teama de a fi omorâţi! Vrem dreptate!! Odihneşte-te în pace, copil nevinovat! Sper ca plecarea ta de pe această lume să trezească la realitate poporul şi să vindece minţile bolnave!”, a scris pe Facebook unul dintre tinerii din comună.

Tinerii au participat şi astăzi la înmormântarea lui gabriel, tot cu pancarte, iar în faţa Primăriei au strigat de 3 ori ”Dreptate pentru Gabriel” şi au aplaudat.

Vă reamintim că Gabriel Mare avea doar 16 ani şi era îndrăgostit de o fată din sat, Adriana, de 14 ani. Iubirea avea să-i aducă însă moartea. Sentimentele lui i-au atras gelozia lui Alexandru Radu, un consătean de 19 ani. Vineri seara, 1 septembrie, când Gabriel Radu se întorcea acasă de la iubită, a fost aşteptat la cotitută de o gaşcă de patru indivizi, conduşi de Alexandru Radu, care l-au luat la bătaie.

Cu gâtul rupt, tânărul de 16 ani a fost abandonat într-un şanţ, pe marginea drumului din mijlocul comunei şi a fost descoperit mort abia în dimineaţa zilei de sâmbătă, 2 septembrie. Raportul medicilor legişti arată că băiatul a murit după ce agresorul, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, i-a rupt gâtul. 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri