VIDEO: Premierul Theresa May a vorbit despre românul Morariu în Parlamentul Britanic

Intr-un discurs sustinut in parlamentul britanic, premierul Theresa May l-a laudat pe romanul Florin Morariu considerat un erou dupa ce a atacat un terorist si a adapostit 20 de persoane in atacul din aceasta luna.

“Pe London Bridge am vazut un bancher spaniol ucis in mod tragic in timp s-a grabit sa ajute o femeie atacata. Am vazut un brutar roman luptandu-se cu teroristii si adapostind londonezi in brutarie. Asemenea momente de eroism arata ca – in loc sa ne dezbine – aceste atacuri asupra modului nostru de viata duc doar la intarirea unitatii si a determinarii noastre” a spus prim-ministrul britanic vorbind despre problema securitatii in Regatul Unit.

Ediția online a prestigiosului The Telegraph a publicat la începutul lunii  amănunte despre Florin Morariu, românul erou din #Marea Britanie, în urma unui interviu realizat cu patronul brutăriei în care acesta lucra în momentul atacului terorist din data de 3 iunie 2017 în urma căruia opt oameni și-au pierdut viața și alți 48 au fost răniți. Românul a dat dovadă, în acele momente de panică, de un spirit de sacrificiu ieșit din comun, lovindu-l pe unul dintre atacatori, în cap, cu o ladă. În plus, românul a adăpostit în jur de 20 de persoane în brutăria în care lucra, ferindu-le pe acestea din calea celor trei teroriști care au atacat furibund oameni pașnici.

Cu toate acestea, gestul a lăsat, se pare, urme adânci în psihicul său, el fiind traumatizat încă de cele întâmplate, după cum a declarat patronul brutăriei în care acesta lucra, brutărie ce și-a deschis miercuri din nou porțile, după 11 zile de la atentat.

”Domnul Morariu a fost un adevărat erou, acțiunile sale altruiste salvând viața foarte multor oameni. Cu toate acestea a fost mult prea traumatizat pentru a se mai întoarce la lucru în aceste zile. De fapt, toată tura de noapte a fost afectată de cele întâmplate. Acum ne gândim cum putem să-l protejăm mai bine pe Florin. Cel mai probabil îl vom muta într-o altă unitate de-a noastră”, a spus Justin Gellatly, patronul brutăriei.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri