VIDEO: Zeci de români blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Statul vecin a închis granițele

Zeci de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce țara vecină a luat decizia de a închide granițele în fața cetățenilor care nu sunt de naționalitate maghiară.

Oamenii așteptă încă de luni seara o soluție, iar, potrivit declarațiilor lor, autoritățile române au fost înștiințate la ora 3:00. La ora locală șapte oamenii încă mai așteptau la punctul de la Hegyeshalom. Sătmărenii spun că s-a format o coadă de câteva sute de mașini, transmite publicația PesaSM.ro care a publicat și filmulete primite de la romanii revoltati. 

În această dimineață, marti 17 martie, la zona de frontieră au fost trimise mai multe echipaje ale poliției din Austria. Oamenii sunt obosiți și nu primesc răspunsuri din partea autorităților, spun sătmărenii. În mașini sunt și copii mici, iar părinții devin îngrijorați. Unul dintre sătmărenii prinși la vamă a precizat pentru PresaSM că coada a devenit kilometrică, iar din cauza mașinilor care așteaptă, inclusiv a TIR-urilor, riscă să se blocheze drumul spre Viena. (n.red aprox. 80 de km).

Oamenii lăsați în frig, fără explicații, așteptând cu orele la vamă. Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară,16 martie,  ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române. Li s-a spus că au de așteptat, dar aste era la ora 3:00. De atunci, nimic. Alții au precizat că au încercat să sune la ambasada României, dar la telefon nu a răspuns nimeni.

Într-unul dintre microbuzele care trebuie să ajungă la Satu Mare se află inclusiv un copil de doi ani, ne-a explicat unul dintre sătmărenii blocați la vamă.

La ora 8:00, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.

Și asta nu e tot. Autoritățile din țara vecină au fost agresive. Potrivit unei relatări din partea sătmăreanului care a trimis imaginile de la vama Hegyeshalom, polițiștii maghiari au lovit cu piciorul cauciucurile mașinilor și le-ar fi spus oamenilor că nu au ce căuta pe teritoriul Ungariei, pentru că sunt bolnavi. Ieri, guvernul Viktor Orban a decis închiderea granițelor pentru totți cetățenii străini.  Oamenii pur și simplu au fost prinși pe traseu.

În România au fost confirmate, până acum, 184 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

ACTUALIZARE, marți 17 martie, ora 10:00: Numărul cazurilor de Covid-19 a ajuns la 184. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în această dimineață că 16 pacienți au fost declarați vindecați și externați. Alți pacienți vor fi externați astăzi.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,109FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri